Polaroid Photo

Bilder från Daniel Nylander.se

Daniel Nylander.se

Ubuntu, Debian, Translation Project, GNU, Linux, UNIX, VoIP, IT-Säkerhet, experiment, väl valda ord och delvis sinnesnärvaro

Välj ett ämne:

fre
2
jun '06

Siemens C450 IP inköpt

Har idag köpt mig en bärbar DECT/IP-telefon på Clas Ohlson.

Trevligt och enkelt konfigurationsgränssnitt via webbläsaren

9 comments »

9 kommentarer på “Siemens C450 IP inköpt”

 1. Göran Says:

  Tja,har letat länge efter en vettig Dect telefon att använda som en IP telefon och denna C 450 IP verkar ju mycket bra. Hur ansluter jag den till mitt Glocalnet ADSL? Måste jag köpa en t.ex. D-LINK DVG-G1402S VOIP SIP W-LAN ROUTER och koppla in IP telefoni den vägen och vanlig via telejacket?
  Går det att köra Skype med den?

  Hälsningar Göran Danling

 2. Nylander Says:

  Hej Göran,

  Det beror på hur din Internetanslutning ser ut. Om du har en ADSL-router med flera portar kan du ansluta telefonen där. Det krävs dock att routern är ”lite smart” och förstår SIP-trafik. Den D-LINK du pratar om bör fungera fint

  Skype går inte att köra med denna. Detta är riktig IP-telefoni.

  Daniel

 3. Magnus Says:

  Följer det med någon handsfree till telefonen? Eller finns det att köpa till? Har kollat runt lite och telefonen verkar ha stöd för det, men hittar ingen handsfree att köpa som tillbehör.

 4. Tomas C Says:

  Hej!

  Jag antar att denna IP-variant har samma anslutning för handsfree som sin ”lillebror” C450 utan IP. Till den är det iallafall en vanlig 2.5″’s-anslutning och fungerar till headset med ”allt-i-ett”-kontakt, alltså mic och hörlur i samma. (Alltså inte de headsets som har en separat kontakt för mic och en annan för hörlur…) Headsets som passar C450 finns att köpa på Clas Ohlsson mfl.

  Passar samtidigt på att fråga om du Daniel (eller nån annan) vet om själva handenheten på denna IP-variant är en traditionell DECT-enhet? Alltså, sitter VoIP-omvandlaren i basenheten eller i handenheten?
  Anledningen till att jag undrar är pga att jag vill använda DECT-repeatrar och således om denna enhet kommer fungera med dem…

  MvH – Tomas

 5. Nylander Says:

  Hej Tomas,

  IP-delen sitter i basstationen (även webbservern). DECT-repetrar bör fungera fint vad jag kan se

  Danne

 6. Peter Says:

  Hej, har funderat lite på hur man får fler operatörer till listan i telefonen..och hur man konfar telefonen ihop med cellip..någon som gjort detta?

 7. Mikael Says:

  Hej!

  Ser att det bar länge sedan ni diskuterade detta, men inställningsguide till C450IP har cellip som de kan maila om man ringer dem.

  // Mikael

 8. Fredrik Andersson Says:

  Hej, kul att den fungerar, funderar på att köpa en själv. ?r ni nöjda med C450 telen ?

 9. Nylander Says:

  C450 fungerade fint. Dock är det några år sedan jag använde den.
  Det finns säkerligen bättre telefoner idag

Skriv ett svar