Polaroid Photo

Bilder från Daniel Nylander.se

Daniel Nylander.se

Ubuntu, Debian, Translation Project, GNU, Linux, UNIX, VoIP, IT-Säkerhet, experiment, väl valda ord och delvis sinnesnärvaro

Välj ett ämne:

tor
3
nov '05

Så fel det kan gå..

Så fel det kan gå när polisen inte förstår tekniken.

[fritt översatt från The Register]

En välkänd svensk programmerare slåss för att rentvå sitt namn efter att han blev arresterad i Grekland förra veckan. Han är åtalad för att ha spammat folk med e-postreklam med piller för penisförstorningar och liknande.

Rick Downes driver mjukvarufirmorna Rixstep.com och Radsoft.net och slåss kraftigt mot spammning. Downes som driver dessa firmor på deltid från sitt hem på Kreta efter att ha tagit en tidig pension blev tidigare nominerad av styrelsen för ENISA, den nya europeiska unionens organisation för Internet-säkerhet.

Men dessa meriter hjälper lite när grekiska turistpolisen arresterade Downes den 26:e oktober och beslagtog hans huvuddator. Lokalpolisen jobbade efter klagomål gjorda av en affärskollega till en rese-agent och två andra personer som mottog nästan identiska spam-meddelanden (reklam för droger såsom Viagra och Valium) strax efter att ha mött mjukvaruutvecklaren och dennes fru, Sydney Phillips.

Polisen berättade för den lokala tidningen Xaniotika Nea (Chania News) att Downes tillsammans med en icke namngiven svensk medborgare illegalt sålde läkemedel på nätet som reklamerades för genom en massiv spamkampanj. Men enligt Phillips finns det inget samband mellan honom och misstänk e-post som visades för honom av polisen. Dessa e-postmeddelanden innehöll ingen header-information men verkade komma från domänen ”acnielsen.com”.

….

Downes använder en Apple Mac-dator och är en expert på lågnivåfunktioner så det är omöjligt att hans dator var kompromitterad för att sända dessa meddelanden enligt Phillips som fortfarande är förvånad att hennes man blev åtalad och är mycket kritisk till polisens handlande i frågan.

Källa: http://www.theregister.co.uk/2005/11/02/rixstep_spam_case_probe

Start discussion »

Skriv ett svar